alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Walt Disney World Resort (Orlando)

Met ongeveer 25 miljoen bezoekers per jaar is het Walt Disney World Resort één van de populairste toeristische attracties ter wereld. Bezoekers komen van heinde en verre om de vier pretparken, de twee waterpretparken en de entertainmentgebieden te bezoeken. Het park opende in 1971 haar deuren met wat nu bekend staat als Magic Kingdom. Dit deel van het Walt Disney World Resort is nog steeds het meest bekende deel en tevens het best bezochte onderdeel van het immense park.

Magic Kingdom

Wie niet bekend is met het Walt Disney World Resort denkt waarschijnlijk dat het alleen uit Magic Kingdom bestaat. Dit is het park dat gebaseerd is op de vele (teken)film en stripfiguren uit de films van Disney. Hoofdfiguren zijn uiteraard Mickey & Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. In de afgelopen jaren is daar een groot aantal helden aan toegevoegd. Het park dat opgedeeld is in verschillende themagebieden biedt een groot aantal attracties voor alle leeftijden. De allerjongsten zullen zich vooral vermaken in Fantasyland en Mickey’s Toontown Fair. In deze zones kun je het huis van Mickey Mouse bezoeken, meevliegen met Peter Pan of lekker duizelig worden in de theekopjes.
Voor oudere kinderen en volwassenen zijn Tomorrowland (met de welbekende Space Mountain), Frontierland en Adventureland de leukste gebieden. Voor het hele gezin is er natuurlijk de dagelijkse parade door Main Street U.S.A. en het vuurwerk aan het einde van de dag. Als je bekend bent met Disneyland Parijs dan zul je zien dat dit park in Florida op veel punten overeenkomt. Veel attracties staan ook in Frankrijk en zelfs de indeling is op veel vlakken gelijk. De zogenaamde fastpass is ook in Florida te gebruiken om lange wachtrijen te omzeilen. Het grote verschil tussen de parken in Parijs en Orlando is het feit dat de attracties hier Engelstalig zijn en het lijkt alsof alles in het Amerikaanse park soepeler lijkt te lopen.

Epcot

Net zo groot als Magic Kingdom is het pretark Epcot, een 121 hectare groot educatief park dat in 1982 haar deuren opende. Epcot is naast vermakelijk ook leerzaam, zo leer je in Future World van alles over energie, techniek, innovaties en planten. De attracties in World Showcase zijn gebaseerd op verschillende landen zoals Mexico, Frankrijk, Japan, Canada en Noorwegen.

Disney’s Hollywood Studios

Films en tekenfilms staan centraal in dit kleinste attractiepark binnen het Disney Resort. De attracties die je hier vindt zijn allemaal gebaseerd op het thema ‘film’. Spectaculair is de stuntshow en voor durfals is er de Twilight Zone Tower of Terror, die je ook aantreft in het zusterpark in Parijs. Met Hollywood Studios probeert Disney te concurreren met het enkele mijlen verderop gelegen Universal Studios. De meeste mensen die de concurrent ook bezocht hebben noemen dat park indrukwekkender, groter en leuker. Disney’s Hollywood Studios is vooral interessant voor diegenen die een pas voor meerdere dagen hebben en de andere parken op het resort al gezien hebben.

Disney’s Animal Kingdom

De enige dierentuin van Walt Disney Company is Animal Kingdom, een tweehonderd hectare groot pretpark dat dieren en natuur als hoofdonderwerp heeft. Het park opende in 1998 haar deuren en is met maar liefst zo’n tien miljoen bezoekers per dag een enorm populair themapark.
Animal Kingdom bestaat uit een zevental gebieden die elk hun eigen inrichting en thema hebben. Naast de vrijwel verplichte thema’s Afrika en Azië onderscheidt Disney zich vooral door zones zoals DinoLand, dat gebaseerd is op dinosauriërs, en Discovery Island, het centraal gelegen eiland op het park. Het leuke aan Animal Kingdom is dat er juist ook aandacht besteed wordt aan dieren die reeds uitgestorven zijn, de preventie van het uitsterven van huidige dieren en dieren die in verhalen voorkomen.

meer over Walt Disney World Resort
Walt Disney World Resort

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida