alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

vliegen naar Florida

Vliegen naar Florida kan met een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waarbij er vaak sprake is van een overstap in Europa of Amerika. Het aantal rechtstreekse vluchten naar Florida is vrij beperkt. Vanaf Amsterdam kun je met KLM  naar Miami vliegen en vanaf Duitse luchthavens kun je naar onder andere Miami en Fort Myers vliegen.

Reistijd

De duur van een rechtstreekse vlucht vanaf Nederland, België of Duitsland naar luchthavens in Florida duurt ongeveer 9 tot 10 uur. Dit is mede afhankelijk van de exacte route die de luchtverkeersleiding toewijst aan de betreffende vlucht.
De terugvlucht duurt over het algemeen wat korter. Het verschil bedraagt een half uur tot een uur. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van de straalstroom, een zeer sterke wind die vanuit Amerika richting Europa waait op een hoogte van ongeveer 9 à 10 kilometer. Dat is ze hoogte waarop de vliegtuigen vliegen, waardoor ze in oostelijke richting als het ware ‘wind mee’ hebben.
Bij een vluchtschema waarin één of meerdere tussenstops of overstappen zitten is de totale reistijd afhankelijk van de locaties waar je overstapt en de tijd die ertussen zit. Bij veel boekingssites staat de totale reistijd vermeld.

Tips bij vertraging

Het kan zijn dat je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt. Al meer dan tien jaar bestaat er in Europa een wetgeving welke de rechten van de passagiers beschermd. Dit houdt in dat als je met meer dan drie uur vertraging aankomt op bestemming er mogelijk recht bestaat op een financiële compensatie. Luchtvaartmaatschappijen betalen deze niet graag uit en daarom zijn er claimorganisaties als Aviclaim die consumenten helpen met het verkrijgen van de vergoeding.

Tijdsverschil

Houd bij de reistijden rekening met het tijdsverschil vanwege de verschillende tijdzones waarin Florida en Nederland zich bevinden. Als je rond de middag vertrekt vanuit West-Europa dan komt het vliegtuig in de regel aan het einde van de middag aan in Florida. Een vlucht die vanaf Florida naar Europa aan het begin van de avond vertrekt zal halverwege de ochtend in West-Europa aankomen.

Nachtvlucht

De meeste vluchten die vanuit West-Europa naar Florida vliegen zullen met vertrek en aankomst overdag zijn. De retourvlucht is vaak een nachtvlucht, waarbij het een groot deel van de vlucht donker is. Het cabinepersoneel zal gedurende een bepaalde periode het licht aan boord dimmen om de mensen die willen slapen daar de kans toe te geven. Over het algemeen wordt er ongeveer anderhalf uur voor aankomst in West-Europa een ontbijt geserveerd.

Bagage

Houd bij het meenemen van bagage rekening met de geldende regels wat betreft gewicht, omvang, aantal stuks, handbagage en de douaneregels. De totale hoeveelheid bagage die je mee mag nemen naar Amerika is inmiddels een stuk minder dan vroeger. Ook zijn er wat betreft de veiligheidsmaatregelen de nodige regels waar je je aan moet houden. Op de pagina bagage lees je alles over de bagageregels en op de pagina douane lees je wat je wel en niet mee mag nemen naar Florida.

Meer informatie

Op de pagina vliegtickets lees je alles over het vinden van goedkope vliegtickets.
Een overzicht van de belangrijkste luchthavens van Florida vind je op het Florida luchthaven overzicht.

meer over vliegen
alles over vliegtickets

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida