alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

villa huren in Florida

Voor grotere groepen, mensen die wat meer ruimte willen of van privacy houden is het huren van een villa vaak een betere oplossing dan het boeken van een hotel of appartement. Het aanbod van vakantievilla’s in Florida is enorm en zeker als je de prijzen vergelijkt met wat je in Europa voor een villa betaalt dan ben je in Florida gewoonweg goedkoop uit. Afhankelijk van het seizoen, de locatie en de grootte en comfort van de villa betaal je tussen de 500 en 1000 dollar per week. Veel goedkoper zul je het niet vinden, duurder kan wel maar dan heb je het vaak om een villa op een toplocatie of die wat betreft luxe en/of grootte verder gaat dan een gemiddelde villa.

Als je een zespersoonsvilla boekt met zes personen en je betaalt 800 dollar met een dollarkoers van 0,90 euro voor 1 dollar dan betaal je 720 euro per week voor de villa oftewel 120 euro per persoon per week wat neerkomt op nog geen twee tientjes per persoon per nacht. Dat is minder dan wat je wereldwijd tegenwoordig voor een slaapplaats in een jeugdherberg/hostel betaalt. Natuurlijk zal het je lukken om in Florida nog goedkoper te overnachten. Als je kiest voor goedkope motels of hotels dan zulk je ongetwijfeld op een lagere prijs per nacht uit kunnen komen. Het verschil in ruimte en comfort is dan echter vaak schrikbarend, waardoor de villa altijd de betere deal blijft.

verschil in kwaliteit

Als ervaren villahuurders, zowel in Europa als Florida, weten we dat er veel verschillen voor kunnen komen wat betreft ligging, uiterlijk, comfort en inrichting van een villa. Ook de staat van onderhoud en hoe schoon een villa is wil zeker variëren. Helaas is het vooraf altijd lastig te zeggen wie de beste villa’s verhuurd. Soms is er sprake van een incidenteel slechte villa, een slechte schoonmaakster die er een zooitje van gemaakt heeft of gewoonweg verschillende smaken of verwachtingen. Wat de ene persoon een prachtige inrichting vindt kan de ander het toppunt van wansmaak vinden.

locaties

De meeste villa’s vind je langs de Golf van Mexico en rondom Orlando en Kissimmee. Met name Fort Myers, Naples, Marco Island, Sarasota, Charlotte Harbour, Englewood en Fort Lauderdale zijn populaire bestemmingen voor villa’s. Houd er rekening mee dat de villa’s vaak in buitenwijken liggen, niet zelden in speciale woongemeenschappen met prachtige namen die je zo meevoeren naar de gaafste reclamebrochures.

inrichting

Naast de standaard meubels zoals een eethoek, een zithoek en bedden zijn de meeste villa’s in Florida ook voorzien van een ruime en goed uitgeruste keuken (o.a. vaatwasser, oven, kookplaat), een wasmachine en droger, een garage, meerdere televisies (vaak in elke slaapkamer eentje) en een privé zwembad. Deze zwembaden zijn vrijwel altijd voorzien van een insectenwerende ombouwing. Veel villa’s zijn ook voorzien van internetaansluiting, al dan niet draadloos (wifi).

hoe huren?

Er zijn grofweg 3 manieren om een villa in Florida te huren:
1) rechtstreeks bij de eigenaar
2) via een bemiddelingskantoor/tussenpersoon
3) via een (Nederlandse) reisorganisatie

Rechtstreeks bij de eigenaar huren is over het algemeen het goedkoopst. Alle opbrengsten gaan naar de eigenaar, hij is geen kosten kwijt aan commissie of provisie. Als huurder is het wel een vertrouwenskwestie. Als je rechtstreeks bij een particulier huurt heb je geen enkele garantie dat de villa van de verhuurder is en dat de villa zelfs echt bestaat op de aangegeven locatie. Omdat je vaak alles of een groot deel vooraf moet betalen neem je een risico. Hier geldt geen SGR-garantie of een andere soort van bescherming voor de hurende toerist.

Vrij veel villa’s worden verhuurd door tussenpersonen. Deze kantoren hebben enkele tot soms wel honderden villa’s in beheer. Ze treden op als tussenstation tussen de eigenaar en huurder. Deze bureaus zijn voor de huurder het aanspreekpunt en de partij waarmee ze een contract afsluiten. Deze kantoren zorgen naast het verhuren van de villa’s meestal ook voor het daadwerkelijke beheer. Het vervangen, repareren en schoonmaken geschiedt onder hun regie. Als je via een tussenpersoon huurt dan boek je meestal een type villa (wat betreft luxe), de grootte (aantal personen / slaapkamers) en in welke plaats de villa ligt. Bij aankomst krijg je te horen welke villa voor enkele dagen of weken de jouwe is.

De zekerste weg is via reisorganisaties en tussenpersonen die vanuit Nederland opereren, mits ze de boekingen onder SGR-garantie uitvoeren. De toegevoegde waarde zit hem dan vooral in het feit dat je naast een Nederlandstalig aanspreekpunt de zekerheid hebt dat in het geval van een faillissement jij je betaalde huursom niet kwijt bent.

organisaties / websites waar je villa’s kunt reserveren:

American Estates (www.americanestates.nl)
American Vacations (www.americanvac.nl)
Exit Reizen (www.exit-reizen.nl)
Kuoni (www.kuoni.nl)
USA Fun Vacations (www.usafunvacations.nl)

meer over villa's huren
alles over villa's huren

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida