alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

veiligheid in Florida

Florida is een bestemming waar je redelijk veilig op vakantie kunt gaan. In vergelijking tot veel Europese bestemmingen steekt Florida er positief bij af en zeker als je het vergelijkt met een aantal grote Amerikaanse steden. Toch dien je net als overal oplettend te zijn. Toeristen met geld en dure spullen zijn overal een aantrekkelijke prooi voor boeven, dus ook hier.

Dure spullen

Een aantal basisregels die eigenlijk overal gelden moet je ook hier toepassen. dure horloges, juwelen en camera’s trekken de aandacht. Wees daarom geen uithangbord voor juweliers of camerawinkels op plekken en tijdstippen waar je dat beter niet kunt doen. Zolang je op drukke tijden in populaire gebieden blijft is de kans op problemen groot, maar ‘s avonds laat in een buitenwijk is het risico meteen al een stuk hoger. Ga daarom slim om met het meenemen van dure spullen.

Zakkenrollers

Zakkenrollers zijn ook in Florida actief, dus achteloos je portemonnee of los geld in een goed toegankelijke kontzak van je broek is geen goed idee, zeker niet op drukke plekken. Zorg er sowieso voor dat je niet al je geld en passen bij je hebt. Mocht je ze kwijtraken of overvallen worden dan ben je in één keer al je geld kwijt en moet je proberen via Nederland aan cash te komen.

Huurauto

Tot halverwege de jaren negentig was het tijden in een huurauto met name in Miami en omgeving risicovol. Omdat criminelen aan het kenteken konden zien dat het om een huurauto ging werden deze auto’s express aangereden bij stoplichten op rustige kruispunten. Uitstappen om te kijken wat er aan de hand was zorgde ervoor dat je overvallen werd. Deze trucjes die ook in bepaalde landen in Europa steeds vaker toegepast worden komen in Florida niet meer zo vaak voor dan vroeger. Oplettendheid als je aangereden wordt is echter nog steeds geboden, hoewel de kans dat je met zo’n opgezet plan te maken krijgt inmiddels minimal geworden is.
Een ander risico dat je met je auto loopt is inbraak. Zeker in stille straten en rustige parkeerplekken heb je de kans dat men probeert de inhoud van je auto te stelen. Zonnebrillen, camera’s, geld en navigatiesystemen zijn gewilde prooien van kleine crimineeltjes.

Daklozen

Het aantal daklozen dat je aantreft in Florida is sinds de laatste recessie flink toegenomen. Vooral ‘s morgens vroeg en ‘s morgens vroeg en ‘s nachts vallen ze op omdat het aantal andere mensen op straat dan in verhouding een stuk minder is. Je kunt het meemaken dat er gebedeld wordt, maar de meeste zwervers zijn relatief onopvallend aanwezig. Toch heel wat anders dan sommige vakantielanden waar je als ‘rijke westerse toerist’ soms zo vaak lastig gevallen wordt door bedelaars dat het gewoon je vakantie verpest.

Aanslagen

De Verenigde Staten is al decennia lang dominant aanwezig in de wereldpolitiek. Deze rol als grootmacht heeft geleid tot een aantal vijanden waar een aantal conflicten en aanslagen uit voort gekomen zijn. Iedereen zal zich 11 september 2001 herinneren, de dag waarop aanslagen door Al Qaida een diepe indruk achtergelaten hebben op de hele wereld. Sindsdien geldt er voor heel Amerika en een aantal westerse landen waaronder ook Nederland een risico op aanslagen. De kans dat het Disneypark in Orlando het doelwit is van een aanslag is waarschijnlijk net zo klein (of groot) als dat het om onze eigen Efteling gaat.
De angst voor aanslagen is volgens ons geen reden om Florida niet te bezoeken. De kans dat je de Staatsloterij wint is mogelijk nog groter dan de kans dat je bij een aanslag in Florida om het leven zult komen.

Zon

Mogelijk de grootste bedreiging voor ons vormt de hoge zonkracht die gedurende het hele jaar aanzienlijk hoger ligt dan bij ons. Een groot deel van het jaar geldt voor de zuidelijke helft van Florida UV-index 10 of 11+, wat inhoudt dat de hoeveelheid schadelijke UV-straling enorm hoog is. Directe risico’s als verbranding en indirecte risico’s op huidziektes zoals kanker zijn hoog tot zeer hoog. Goed en regelmatig smeren met zonnebrandmiddelen met een hoge beschermingsfactor is daarom van belang, zeker bij (jonge) kinderen. Factor 30 of hoger is het advies dat voor een zeer groot deel van de mensen geldt.

Meer over veiligheid
reisadvies Verenigde Staten

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida