alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

telefoneren in Florida

Bellen met je eigen mobiele telefoon is met een groot aantal mobiele telefoons mogelijk. Zeker de laatste generaties gsm-toestellen zijn vak voorzien van zogenaamde triple-band of zelfs quad-band ondersteuning waardoor je bijna altijd een geschikt netwerk kunt vinden in Florida. Zorg er wel voor dat je met jouw abonnement of pre-paid kaart gebruik kunt maken van zogenaamde roaming services. Als jouw provider niet toestaat om met jouw simkaart in het buitenland te bellen dan lukt dat uiteraard in Florida ook niet

kosten

De kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon in de Verenigde Staten zullen in vrijwel alle gevallen hoger liggen dan bellen binnen Nederland zelf. Voor zowel het bellen naar Nederland, het bellen binnen Amerika als het gebeld worden zijn tarieven gekoppeld die de gesprekskosten redelijk hoog op kunnen laten lopen. Via een tekstbericht (SMS) kun je in Florida de voor jouw geldende tarieven vaak opvragen. Sommige providers bieden speciale tarieven waarbij je een hoger starttarief betaalt maar weer lagere kosten per volgende minuut. Zoek voor jezelf goed uit wat in jouw geval het meest interessant is.

bellen vanuit je hotel

De telefoon is jarenlang een melkkoe geweest voor hoteleigenaren. Tot de massale opkomst van internet en e-mail was bellen vrijwel de enige manier om contact te hebben met vrienden, familie en zakenrelaties. Nog steeds is het bellen vanuit hotelkamers in verhouding duur, vaak zelfs duurder dan wanneer je je mobiele telefoon gebruikt. Wat je wel steeds meer ziet is dat hotels voor bellen binnen Amerika of Florida geen kosten rekenen. Let goed op wat de geldende tarieven voor jouw hotel zijn voordat je vanuit je kamer naar buiten gaat bellen.
Bij lange gesprekken kan het interessant zijn om een zogenaamde collect call aan te vragen, waarbij je gesprekspartner na acceptatie de belkosten voor zijn of haar rekening neemt. Houd er rekening mee dat het hotel vaak wel een eenmalige toeslag in rekening brengt voor het gebruik maken van de lijn. Dat geldt ook voor het gebruik van belkaarten via de hoteltelefoon.

bellen vanaf straat

Overal in Florida vind je nog een redelijk groot aantal openbare telefoons op straat, in winkelcentra en op belangrijke plekken zoals luchthavens. Steeds meer telefoons werken (ook) met prepaid belkaarten of met creditcards. Wie met muntjes naar Nederland wil bellen moet voor het tot stand brengen van een gesprek een redelijk groot aantal muntjes inwerpen om te kunnen bellen.

skype / voip


Goedkoop, soms zelfs gratis, is bellen via internet. Populaire programma’s zoals skype bieden je de mogelijkheid om gratis naar andere skype-aansluitingen te bellen of om tegen vaak zeer aantrekkelijke tarieven naar vaste en mobiele nummers wereldwijd te bellen. Zo kun je voor slechts enkele centen naar vaste nummers in Nederland of België bellen. Het telefoneren naar mobiele nummers is een stuk duurder maar vaak nog een stuk goedkoper dan via een vaste of mobiele telefoonlijn vanuit Amerika bellen.
Om skype of andere VOIP (Voice Over IP) te gebruiken moet je een computer, laptop of smartphone hebben met internetaansluiting. Voor PC’s en laptops is een microfoon en hoofdset ook nodig. Omdat dataverkeer via het mobiele netwerk duur is kun je de internetverbinding het beste tot stand brengen via een draadloos netwerk (wifi) of op je hotelkamer via een vaste internetverbinding. Zorg ervoor dat je de juiste software geďnstalleerd hebt, eventueel voldoende credit hebt en je kunt de hele wereld bellen.

telefoneren

Bellen naar Nederland doe je door eerst 011 31 of +31 in te toetsen, gevolgd door het telefoonnummer zonder de 0 voorafgaand aan het nummer. Voor lokale gesprekken toets je eerst 1 gevolgd door het kengetal en het telefoonnummer.
Ook in Florida kent men zogenaamde gratis nummers. Deze beginnen met 800, 877 of 888. Als je een lokaal telefoonnummer niet weet en inlichtingen wilt bellen, dan moet je 411 gebruiken. Een operator krijg je te pakken door alleen 0 (nul) in te toetsen, internationale operators bereik je via 01.

noodnummers

Voor politie, brandweer en ziekenwagen geldt in heel de Verenigde Staten één noodnummer: 911. Dit nummer is te vergelijken met 112 bij ons en is strikt voor noodgevallen bedoeld.

dataverkeer

Internet, e-mail of andere vorm van dataverkeer op je laptop of telefoon? Houd rekening met hoge tarieven. Intensief internetgebruik via mobiele netwerken in Florida kunnen je een telefoonrekening van duizenden euro’s opleveren.

meer over telefoneren
telecom startpagina

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida