alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

SeaWorld (Orlando)

SeaWorld Orlando is een op de onderwaterwereld gebaseerd themapark. Met ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar behoort het tot de best bezochte pretparken ter wereld. In het jaar 2008 bezette het park met 5,9 miljoen bezoekers de twaalfde plaats op de ranglijst.

SeaWorld ligt ten zuiden van Orlando, aan de bekende International Drive. Het park is het hele jaar geopend en is vooral gebaseerd op twee elementen. Aan de ene kant is het een dierenpark met allerlei dieren die in het water leven zoals dolfijnen, orka’s, zeeleeuwen, zeehonden en vissen. Deze zeedieren zijn vooral te zien in een aantal shows, waarvan de orkashow ‘Believe’, de fantasieshow Blue Horizons (orka’s, dolfijnen, acrobatiek en exotische vogels) en de komische zeeleeuwenshow van Clyde en Seamore de populairste zijn.

Visueel de mooiste show is Mistify, een avondshow die helaas alleen maar in de zomermaanden getoond wordt. Deze show vind plaats als het donker is. Projectie op water en vuurwerk zorgen voor een indrukwekkende belevenis die je zeker niet moet missen als je de kans krijgt.

Naast de diverse shows heb je de mogelijkheid om dieren op je gemak te bekijken. Bij Shark Encounter loop je door een kunststoftunnel als het ware onder het water door, waarbij je roofdieren uit de oceaan kunt bekijken. Je kunt onder andere genieten van diverse haaiensoorten, barracuda’s, kogelvissen en murenen.

Andere zeedieren die je vindt in SeaWorld zijn zeeleeuwen, roggen, pinguins en natuurlijk ook dolfijnen. In de Dolphin Cove kun je tegen betaling dolfijnen voeren. Een mooi moment om dit te doen is direct nadat het park haar deuren geopend heeft. Op dat moment gaat de massa vooral naar de topattracties en de grote shows terwijl de dolfijnen die je hier kunt voeren juist op dit moment van de dag nog trek hebben in een lekker visje.

SeaWorld biedt behalve dieren ook een aantal attracties. Toppers onder de durfals zijn de rollercoasters Kraken en de in 2009 geopende Manta, waarbij je hangend een adrenalinestoot van ruim twee minuten mag ervaren. Voor mensen voor wie het wat minder wild er aan toe mag gaan is Wild Artic leuk, waarbij je in een 4D-ervaring een helicoptervlucht over de Zuidpool maakt.
De Skytower is een meer dan honderd meter hoge toren met een geweldig uitzicht over SeaWorld en de directe omgeving. Helaas is moet je voor deze attractie nog een extra vergoeding betalen naast de al niet misselijke toegangsprijs van het park.

Mooie plekjes om te eten in het park zijn The Terrace (mooie omgeving) en vooral ‘Dine with Shamu’ waarbij je als het ware tussen de orka’s eet. De gerechten zijn hier wat betreft prijs wel aan de dure kant en tijdig aanwezig zijn is zeker op drukke dagen een vereiste om een plaatsje te kunnen bemachtigen.

SeaWorld is alle dagen van het jaar geopend. Naast losse dagkaarten kun je ook voordelige combinatietickets kopen, onder andere met Bush Gardens Tampa of Discovery Cove.

Meer over Sea World
SeaWorld Orlando

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida