alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

reisgidsen over Florida

Op internet is veel informatie te vinden over allerlei bestemmingen, zo ook over Florida. Soms vrij algemene informatie, soms zeer uitgebreid en diepgaand. Een redelijk groot deel van de Nederlandstalige informatie over Florida die je vind op internet is niet op eigen ervaringen en feiten gebaseerd, maar op basis van wat andere schrijven. Hierdoor komt het wel eens voor dat informatie niet (meer) juist is, niet in de juiste context geplaatst is of ronduit onjuist is.
Een goede reisgids is mede daarom naast de informatie die je op internet kunt vinden een welkome informatiebron. Hoewel de informatie in een reisgids ook niet altijd klopt (dat leuke restaurant dat beschreven staat is al maanden failliet of een winkelstraat dat aangeprezen wordt ondergaat op dat moment een flinke verbouwing) is de informatie voor zeker 95% correct en actueel. Naast informatie op websites en van lokale mensen blijft een reisgids daarom aan te raden. Al is het alleen al om je vooraf thuis of onderweg in het vliegtuig ‘in te lezen’.

Voor Florida zijn er verschillende Nederlandstalige reisgidsen op de markt. Deze kun je bij boekenwinkels kopen of online via internet bestellen. Houd er wel rekening mee dat ze niet altijd op voorraad leverbaar zijn.

Marco Polo - Florida
ISBN 978-90-475-0492-4

Een handzaam formaat reisgids uit de bekende Marco-Polo serie. De eerste pagina’s zijn vooral gewijd aan de staat Florida in het algemeen, de geschiedenis van Florida en wat de staat Florida voor bezoekers zo uniek maakt. Na tientallen pagina’s aan vrij summiere plaats- en streekinformatie wordt er nog aandacht geschonken aan algemene reisinformatie. De aanwezige plattegronden moet je vooral zien als overzichtsplattegronden die niet bruikbaar zijn als wegenkaarten.

Capitool Reisgidsen - Florida
ISBN 978-90-410-3315-4

Ruim vierhonderd pagina’s tekst, foto’s en prachtige illustraties biedt deze reisgids uit de luxe Capitool-serie. De grootte en dikte is enerzijds geweldig omdat het ten goede komt aan de hoeveelheid informatie die in dit boekwerk verwerkt is. Het maakt de reisgids helaas ook zwaarder en een stuk minder compact. Je zult het daarom minder snel onderweg meenemen maar vooral gebruiken als reisvoorbereiding, eventueel vanaf de hotelkamer. De manier waarop de informatie over Florida in het boek verwerkt is zorgt ervoor dat dit boek eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenlast van Florida liefhebbers. Omdat er soms erg diep op informatie ingegaan wordt bestaat wel de kans dat sommige info op een gegeven moment niet meer helemaal actueel is. Gebruik de informatie daarom dan vooral als basis en probeer op internet de meest actuele gegevens zoals openingstijden en prijzen te verifiëren.
Nog een opmerking over de fysieke kwaliteit van deze reisgids. Het eerste exemplaar dat we in handen hebben gehad was van de bibliotheek afkomstig. Het viel zowat van ellende uit elkaar wat volgens ons mede te wijten is aan de kwaliteit van de reisgids. Hij lijkt wat gevoeliger te zijn voor intensief gebruik. Houd hier ook rekening mee als je een tweedehands exemplaar aanschaft.

meer over Florida reisgidsen
Capitool reisgids Florida

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida