alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

navigeren in Florida

Autorijden in Florida is vrij simpel. Het wegennetwerk is van uitstekende kwaliteit, handig ingedeeld en overzichtelijk. De orientatie en navigatie over de wegen is vrij eenvoudig. De gratis Florida Transportation Map kan je al aardig wegwijs maken, ook van de autoverhuurders krijg je vaak een wegenkaart mee als je daar om vraagt. Tot 2010 hebben we nooit met een navigatiesysteem in Florida gereden en toch altijd zeer goed en eenvoudig onze weg kunnen vinden.

wegenkaart

Het belangrijkste is om in ieder geval globaal te weten dankzij een kaart waar je moet zijn. Door middel van snelwegen, tolwegen en genummerde straten kun je vrij gemakkelijk bepalen hoe dat je er kunt komen. Een geweldig systeem in Amerika is dat wegen oplopend genummerd zijn en dat je door middel van het volgen van wegen in oostelijke, westelijke, zuidelijke of noordelijke richting goed weet welke kant je opgaat. Bij boekenzaken kun je ook zeer gedetailleerde wegenkaarten kopen zoals we die in Europa ook hebben.

navigatie huren

Voor mensen aan wie kaartlezen niet besteed is of wie het comfort van een navigatiesysteem prefereert zijn er voldoende opties. Veel autoverhuurders bieden auto’s met losse en soms ook vaste navigatiesystemen aan. De prijs die je hiervoor betaalt is relatief hoog als je ze vergelijkt met de aanschafprijs van losse navigatiesystemen. Wie geen gedoe wilt en bereid is deze prijs te betalen is dit de gemakkelijkste optie.

mobiele telefoon

Het gebruik van de eigen mobiele telefoon of smartphone als navigatiesysteem is ook mogelijk. Steeds vaker kun je de software en kaarten hiervoor tegen schappelijke prijzen aanschaffen of zelfs gratis downloaden. Wat je verder nodig hebt is een houder om je telefoon in de auto te kunnen bevestigen en aan te raden is een auto-oplader omdat navigeren nogal wat van de batterijcapaciteit vergt. Omdat de GPS-antenne in mobiele telefoons over het algemeen wat zwakker is dan van normale navigatiesystemen kunnen de telefoons moeite hebben om de satellietsignalen goed op te pikken. Deze kans is nog groter bij autoruiten met een extra zonwerende laag. Je hebt daarom speciale GPS-houders waarin het GPS-signaal voor je iPhone of Nokia toestel versterkt wordt. Deze zijn over het algemeen wel vrij prijzig. Soms heb je voor hetzelfde geld of zelfs minder een ‘echt’ navigatiesysteem met beperkte opties.

los navigatiesysteem kopen

Bij zaken als Radio Shack en Sears kun je losse navigatiesystemen van onder andere TomTom en Garmin kopen. De prijzen hiervan zijn dusdanig gedaald dat dit een vaak vrij interessante mogelijkheid is, vooral voor mensen die geen eigen losse navigatie in Nederland hebben. Heb je hem na de vakantie niet meer nodig dan biedt je hem gewoon aan op Marktplaats of een Florida forum.
Je kunt geen Amerikaanse versies van TomTom online kopen en in Nederland laten bezorgen.

eigen navigatiesysteem gebruiken

Heb je een eigen navigatiesysteem dan is de kans groot dat je kaarten voor de Verenigde Staten aan kunt schaffen voor jouw systeem. Kijk daarvoor op de website van de fabrikant. Het kopen van losse kaarten is niet goedkoop maar vrijwel altijd goedkoper dan het aanschaffen van een extra systeem.

meer over navigeren in Florida
route startpagina
TomTom

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida