alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Miami Beach

Miami Beach is een stad ten oosten van Miami. Miami Beach wordt van Miami gescheiden door Biscayne Bay en is als toeristische bestemming vele malen populairder dan de stad Miami. Ten onrechte wordt Miami Beach vaak als onderdeel van Miami gerekend terwijl het toch een aparte stad is met een eigen bestuur. Miami Beach staat voor ‘sun & fun’. Hier vind je het strandleven, de mooiste hotels, het uitgaansleven en de vele terrasjes en winkels die een vakantie zo geweldig kunnen maken.

Uiterlijk

Door de geografische indeling met grote waterpartijen en een lange kustlijn telt Miami Beach een groot aantal hotels en woningen die aan het water staan of in ieder geval uitzicht hebben op water of zee. Mede de ligging van de woningen maken het wonen in Miami Beach zeer populaire met alle gevolgen voor de huizenprijzen van dien. Zelfs in tijden van recessie en lage huizenprijzen betaal je voor een villa, huis of appartement in Miami Beach altijd nog veel meer dan op de meeste plekken in Florida. De snel stijgende populariteit van Miami Beach als woon- en vakantieplek heeft ervoor gezorgd dat de skyline sinds het einde van de vorige eeuw flink veranderd is. Het zuidelijke deel (South Beach) is vooral opgeknapt, maar het centrale en noordelijke deel van Miami Beach hebben een ware metamorfose ondergaan. Projectontwikkelaars hebben vervallen hotels en gebouwen omgebouwd naar luxe pareltjes. Panden die te laag waren voor de lokatie (dus te duur werden per vierkante meter grond) zijn massaal gesloopt. Hiervoor in de plaats zijn grote flatgebouwen weggezet waarin je privé-appartementen, huurappartementen en hotelkamers vindt. Vooral in Sunny Isles waan je je onderhand in een soort van Benidorm als je puur afgaat op het eerste aanzicht met de vele hoogbouw. Wat betreft levensstandaard wordt het Spaanse symbool van massatoerisme ruimschoots overklast.

Dure eilanden

Veel dure huizen vind je verspreid over een aantal eilanden die in Biscayne Bay liggen. Wie een rondvaart maakt langs Miami Beach zal de namen Star Island, Palm Island en Hibiscus Island zeker te horen krijgen. Hier staan kapitale villa’s die eigendom zijn van sterren en mensen met heel veel geld. De eilanden zijn over de weg alleen bereikbaar vanaf Mac Arthur Causeway. Wie de eilanden zelf op wil gaan moet een poort met bewaking passeren. Als je gewoon de eilanden wilt bezoeken zeg je gewoon dat je aan sightseeing doet. Ze mogen je dan eigenlijk niet weigeren want het is gewoon openbare weg. Ook op de langs de Venetian Causeway gelegen kunstmatige eilanden staan dure villa’s. Waterfront villa’s kosten vaak miljoenen dollars en ook voor de panden die in de binnenring staan moet je al flink je portemonnee trekken. Inmiddels zijn de echter beroemdheden steeds meer ‘gevlucht’ naar Fisher Island, dat over de weg niet bereikbaar is. Dit vooral vanwege privacy redenen.

South Beach

Het zuidelijk deel van Miami Beach heet South Beach, vernoemd naar de lokatie. Dit is het belangrijkste toeristische deel van Miami Beach. Op de South Beach pagina staat al onze informatie over dit mooie stukje Miami Beach. Op de Art Deco pagina lees je over het Art Deco District.

Surfside

Ten noorden van South Beach heb je de wijk Surfside. Dit is niet het meest sprankelende deel van Miami Beach. Hier vind je vooral grotere toeristenoorden waar de toeristen zitten die in veel gevallen South Beach te duur vinden. De enige attractie die dit deel biedt is het strand dat hier vergelijkbaar is met de andere stranden van Miami Beach.

Bal Harbour

De wijk Surfside gaat vrijwel naadloos over in Bal Harbour, een meer chique gedeelte van Miami Beach. Hier vind je vooral appartementen die eigendom zijn van Amerikanen, niet zelden binnen een timesharing-formule. Naast de flatgebouwen en hotels vind je hier het luxe winkelcentrum Bal Harbour Shops. Om hier te winkelen moet je rekening houden met prijzen die voor de gemiddelde Nederlander boven zijn of haar budget gaan. Misschien leuk om een keertje te kijken, maar goedkoop shoppen moet je hier in ieder geval niet verwachten.

Sunny Isles Beach

Vroeger was Sunny Isles een deel van North Miami Beach waar weinig te beleven viel. Wat simpele hotels, bed-en-breakfasts en motels werden afgewisseld met winkels en een enkel fastfoodrestaurant dat niet echt uitnodigde om in dit deel van Miami op vakantie te gaan. Wat er wel altijd is geweest is een mooi strand aan een even mooie zee. Vanaf de eeuwwisseling hebben projectontwikkelaars ontdekt dat hier nog ruimte was om een hele wijk flink in waarde te doen stijgen. De jacht naar het grote geld hebben onroerend goed ontwikkelaars naar Sunny Isles gelokt en inmiddels staat het hier redelijk vol hoogbouw. Nieuwe winkels en restaurants vestigden zich aan de westelijke kant van Collins Avenue, waardoor Sunny Isles een volwaardige toeristische wijk is geworden. Aan vertier in de vorm van attracties, musea en andere bezienswaardigheden vind je hier echter vrijwel niet. Je moet Sunny Isles daarom vooral zien als een goed uitvalsbasis om de rest van Miami te bekijken.

Winkelen

Shoppen kun je uitstekend in Miami Beach. Wie op zoek is naar echte outlet malls zal deze hier niet aantreffen. Leuke winkels echter des te meer, met name Lincoln Road heeft een zeer ruim aanbod van verschillende winkels met een leuk assortiment. Luxe merken vind je in Bal Harbour Shops en een aantal leuke kledingwinkels vind je verspreid over South Beach. Als je een overdekt winkelcentrum zoekt met grote zaken zoals Macy’s, Sears en Bloomingdales dan moet je Aventura Mall bezoeken. Deze ligt net buiten Miami Beach en is goed bereikbaar via NE 192nd Street vanaf Sunny Isles in het noorden. Met maar liefst ruim driehonderd winkels en eetgelegenheden kun je je hier prima een middag of ochtend vermaken.

Uitgaan

Het echte uitgaansleven concentreert zich in Miami Beach vooral in het zuidelijke deel. South Beach telt een groot aantal restaurants, clubs en bars waar je je vrijwel de hele dag kunt vermaken. Op de site Miami NightGuide vind je alle informatie over de uitgaansgelegenheden in Miami en Miami Beach.

meer over Miami Beach
Miami Beach informatie & tips
Miami Beach startpagina
Miami Beach op Miami top 10
reisinformatie Miami Beach

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida