alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

internet in Florida

Internet is voor velen iets wat niet meer uit het dagelijks leven weg te denken is. Ook op vakantie is internettoegang voor veel mensen een basisbehoefte geworden. Contact met het thuisfront via e-mail of sociale netwerken, foto’s versturen, op de hoogte blijven van wat er thuis gebeurt, stiekem zitten te lachen als je ziet dat het in Nederland flink regent terwijl je in het zonnetje zit, contact met werk of relaties, informatie over Florida opzoeken, excursies online boeken, online inchecken voor de terugreis... er zijn tientallen redenen te verzinnen waarom je internettoegang wilt hebben als je op reis bent.

Internettoegang kan in Florida op verschillende manieren. De meest geschikte oplossing is voor ieder persoonlijk en vooral afhankelijk van het soort toestel waarmee je online wilt gaan, de gewenste bandbreedte, je lokatie en de prijs die je bereid bent te betalen voor internet.

internetcafé

Nog steeds vind je in Florida internetcafés waar je via openbare computers of met je eigen laptop online kunt gaan. Dit is altijd tegen betaling, de bedragen die gevraagd worden zijn vooral afhankelijk van de lokatie en doelgroep. Op luchthavens zul je meer betalen dan in een internetcafé dat zich vooral richt op toeristen en backpackers.

draadloze netwerken

Het dalend aantal cybercafés is vooral het gevolg van het groeiend aantal draadloze netwerken dat ter beschikking staat van toeristen. In Florida zijn zeer veel hotels uitgerust met een wifi netwerk, vaak is het gebruik hiervan gratis voor gasten die in het betreffende hotel verblijven. Soms moet je naar openbare ruimtes om te internetten omdat het draadloze netwerk niet altijd reikt tot de hotelkamers. Ook privévilla’s worden vaak met internetverbinding aangeboden. Dit kan via een netwerkkabel (breedband) gaan in plaats van via wifi. Soms worden beide opties geboden.

wifi op openbare plaatsen

Geen internet op je hotelkamer of geen zin om ‘opgesloten’ op je hotelkamer achter een laptop te zitten? Gelukkig zijn er redelijk wat restaurants en ketens die een draadloze internetverbinding aan hun klanten beschikbaar stellen. Denk hierbij onder andere aan ketens zoals McDonalds en Starbucks Coffee. Soms wordt voor de verbinding een vergoeding gevraagd die online betaald kan worden of door middel van het aanschaffen van ‘inlogtegoed’ aan de kasse of bij het personeel.
Houd er wel rekening mee dat je de bestanden op je laptop goed afschermt voor de andere aansluitingen binnen hetzelfde netwerk. Door bestanden te delen kun je een risico lopen als mensen kwaad willen. Op deze manier worden er ook wel eens (soms pikante) privéfoto’s van bekende mensen gestolen.

internet via het mobiele netwerk

Niet het snelste maar vaak wel het duurste is internettoegang via je mobiele telefoon, een smartphone of je laptop via het mobiele netwerk. Dataverkeer in het buitenland is een kostbare zaak en omdat hoeveelheden dataverkeer per sessie afgerond worden op volle MB’s kan je telefoonrekening zeer hoog oplopen. Bekend zijn de gevallen waarbij mensen op vakantie via de laptop volop hebben zitten surfen en een maand later een telefoonrekening van duizenden euro’s ze diep in de financiële problemen bracht. Om ongewild dataverkeer te voorkomen kun je het beste dataroaming uitschakelen op je mobiele telefoon. Op die manier kun je niet tot zeer vervelende verrassingen komen.
Wil je toch internetten via het mobiele telefoonnetwerk als je in Florida bent, kijk dan goed wat de voor jou geldende tarieven en voorwaarden zijn. Sommige providers bieden speciale actieprijzen aan die niet zelden gekoppeld zijn aan een abonnement met een minimale looptijd van 1 jaar.

meer over internet
gratis wifi-spots in Florida

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida