alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

International Drive, Orlando

Het kloppend hart voor toeristen in Orlando is International Drive, vaak afgekort als simpelweg ‘I-Drive’. International Drive loopt vrijwel parallel aan snelweg ‘Interstate 4’. Ongeveer 15 kilometer aan hotels, restaurants, bars en vermaak zorgen ervoor dat het grootste deel van de toeristen ‘s avonds hier te vinden is. Aan International Drive vind je ook het Orange County Convention Center waar beurzen, seminars en andere evenementen gehouden worden. De hotels bij en rondom dit complex vallen vooral in de zakelijke klasse. Wie met het gezin op vakantie naar Orlando gaat vindt in deze hotels niet de meest geschikte keuze.

Langs International Drive vind je een groot aanbod van restaurants, zowel fastfoodrestaurants zoals McDonalds en Taco Bell als sfeervolle restaurants waar je voor Amerikaanse begrippen wat langer kunt tafelen. De meeste restaurants vind je langs de noordelijke helft van I-Drive. Dat begint bij het grote winkelcentrum Festival Bay in het noorden en loopt tot aan het sfeervolle Pointe Orlando halverwege International Drive. Wie in de buurt van Pointe Orlando wil parkeren moet er rekening mee houden dat de parkeerterreinen bij de diverse restaurants zoals exclusief bestemd zijn voor de gasten van de betreffende zaak. Een ideaal gelegen parkeergelegenheid is de parkeergarage van Pointe Orlando zelf. Verdeeld over vijf verdiepingen vind je hier zo’n 2600 parkeerplaatsen.

Vertier aan International Drive

Bij Pointe Orlando heb je WonderWorks, een attractiepark dat gehuisvest is in een huis dat ondersteboven staat. Naast diverse tentoonstellingen kun je hier een leuke dinershow bijwonen, laserschieten en uiteraard de nodige souvenirs aanschaffen.

Langs de noordelijke helft van I-Drive vind je een fantastisch waterpark: Wet ‘n Wild. Dit waterpark staat bekend om de zeer spectaculaire attracties, waardoor het voor gezinnen met zeer jonge kinderen minder geschikt is dan voor gezinnen waarbij de kids al iets ouder zijn. Vooral tieners vermaken zich prima in dit volgens sommige bronnen allereerste waterpark ter wereld.

Langs de zuidelijke helft van International Drive vind je vooral vakantieresorts. Deze hotels en appartementencomplexen zijn vooral gericht op gezinnen en families. Ook vind je langs de zuidelijke helft het populaire attractiepark SeaWorld Orlando en het ernaast gelegen Discovery Cove waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen.

Koopjesjagers moeten vooral aan de uiteindes van International Drive zijn. Hier vind je twee grote outlet shopping malls waar je afhankelijk van de dollarkoers voordelig tot zeer goedkoop kleding, schoenen en accessoires kunt kopen. Vrijwel alle bekende merken zoals Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Lacoste, Victoria’s Secret, Diesel en Levi’s zijn hier vertegenwoordigd. In het noorden heb je Prime Outlets Orlando en in het zuiden vind je Orlando Premium Outlets.

Meer over International Drive Orlando
International Drive Orlando

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida