alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

hotels in Florida

Hotels heb je in Florida in alle soorten en maten, van zeer goedkoop tot extreem duur. Ten opzichte van de hotels zoals je die in Europa aantreft zijn er over het algemeen wel wat verschillen. Zo is de aanwezigheid van een airconditioning ook in de goedkopere hotels vaak vanzelfsprekend, zijn de kamers gemiddeld genomen wat ruimer dan wat je in Europa aantreft en zijn redelijk wat tweepersoonskamers, mits voorzien van twee queensize of zelfs kingsize bedden, ook geschikt om met 3 of 4 personen te slapen.

Prijzen

De tarieven die hotels voor hun kamers rekenen liggen voor Europese begrippen op een zeer acceptabel niveau. Over het algemeen krijg je bij de goedkopere hotels meer ruimte voor je geld en blinken duurdere hotels vaak weer uit in de voorzieningen die je in je kamer aantreft. Wat je in Florida wel zult ervaren zijn de aanzienlijke prijsverschillen tussen de onderlinge plaatsen en de relatief grote prijsverschillen tussen hoog-, midden- en laagseizoen. Zo zijn kamers in South Beach tijdens de maanden december en januari schreeuwend duur, betaal je in Key West vooral in het weekeinde de hoofdprijs en kun je in mei op veel plekken ruime en comfortabele kamers vinden voor minder dan honderd euro per nacht.

Wat mag je verwachten?

Kamers zijn over het algemeen ruim met vaak grote bedden (één of twee per kamer), airconditioning, televisie en een zithoek. In luxe hotels tref je regelmatig een minibar aan, maar niet zelden is de frisdrankvoorziening geregeld via een automaat bij de receptie of op de gang. Voor koeling vind je dan vaak op de meeste etages een ijsmachine. Deze bevindt zich meestal naast de lift(en).
Internettoegang is tegenwoordig in vrijwel elk hotel te regelen. Soms nog via een netwerkkabel maar steeds vaker draadloos via een wifi-netwerk. In de meest luxe hotels betaal je daar vaak een vergoeding voor als je dat in je kamer wilt gebruiken, de middenklassehotels bieden het meestal gratis aan.
In tegenstelling tot heel veel hotels wereldwijd is er meestal geen ontbijt inbegrepen. Redelijk wat hotels zijn ‘self catering’, wat inhoudt dat je zelf voor je eten en drinken moet zorgen. Sta er ook niet van te kijken als je hotel niet over een eigen restaurant beschikt, zeker niet bij kleinere hotels.
Vooral buiten Miami zijn er redelijk wat hotels te vinden die hotelkamers met aparte slaapkamers aanbieden, in het geval van twee aparte slaapkamers (een 3-bedroom hotelkamer) soms zelfs ook met twee badkamers. Dit zijn eigenlijk meer appartementen met hotelservice dan traditionele hotelkamers zoals we die hier kennen. Deze ruime accommodaties zijn vaak ook voorzien van zithoek, een keuken en erg handig op vakantie: een wasmachine en wasdroger.

Ketens

Verspreid over heel Florida vind je een groot aantal hotels die tot grotere Amerikaanse ketens behoren. Voorbeelden hiervan zijn Hilton, Hyatt, Marriott, Howard Johnson, Wyndham, Days Inn, Intercontinental en Starwood. Een kamer in een hotel van een grote keten betekent dat deze vaak aan een bepaald verwachtingspatroon zal voldoen. Daar staat echter tegenover dat deze hotels vaak een minder persoonlijke uitstraling hebben. Met name de hotels van Hilton, Hyatt en Intercontinental hebben een zakelijke functie en uitstraling. Deze luxe ketens hebben echter ook toeristische varianten die vaak de toevoeging ‘Vacation Club’ of ‘Beachhouse’ meegkregen hebben. Voorbeelden hiervan vind je onder andere op Key West en in Orlando.

Boeken

Het aantal aanbieders van complete pakketreizen is de afgelopen jaren flink afgenomen. De meeste mensen zullen daarom aangewezen zijn op het zelfstandig regelen van losse vliegtickets, een huurauto en de hotelkamers. Je kunt dit ook een reisbureau laten doen maar in de praktijk blijkt dat de meeste reisbureaus hetzelfde doen wat u zelf thuis kunt doen: op internet naar hotels zoeken. Grote boekingssites met een groot aanbod aan hotelkamers zijn Hotels.com, Booking.com en Expedia. Je kunt ook rechtstreeks bij de hotels boeken, hoewel dat niet per definitie voordeliger hoeft te zijn. Ook biedt niet elk hotel de mogelijkheid om online een reservering tot stand te brengen of gelden er ongunstigere annuleringsvoorwaarden dan via de grote boekingssites.

Let op

De vermelde prijzen zijn meestal in US Dollars. Indien er een prijs in euro’s staat is het vaak slechts een indicatie en zal de werkelijke prijs afhankelijk zijn van de wisselkoers zoals die geldt op het moment dat de kamer betaald wordt. De prijzen die bij de kamers staan zijn vaak zonder belastingen. Deze dien je er in veel gevallen nog bij op te tellen. Sommige sites rekenen ook nog een reserveringstoeslag in de vorm van reserveringskosten, administratiekosten of een service fee.

meer over hotels
alles over hotels
Floridays Resort, Orlando
Fontainebleau Hotel, Miami Beach

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida