alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

fotograferen in Florida

Florida is een plek waar per seconde duizenden foto’s gemaakt worden. Niet alleen door toeristen die momenten vastleggen met hun mobieltje of compactcamera, ook serieuze amateurs en professionele fotografen weten Florida enorm te waarderen als lokatie om te fotograferen. De stranden van Florida zijn enorm populair voor modeshoots. Ook erotische fotoreportages zoals voor het bekende mannenblad Playboy worden regelmatig in Florida geschoten.

Er zijn meerdere redenen te vinden om te fotograferen in Florida. De belangrijkste voor fotografen is naast het vaak goede weer met mooie luchten het geweldige licht dat de basis is voor elke geslaagde foto. Met de juiste camera-instellingen kun je hier prachtige foto’s maken met een kleurintensiteit die je vaak alleen maar bereikt door fotobewerking. Verder heb je in Florida zo’n grote diversiteit aan verschillende onderwerpen en decors die je kunt fotograferen dat een fotograaf hier jarenlang inspiratie uit kan halen en duizenden foto’s kan schieten die ieder hun eigen verhaal vertellen.

zonsopkomst

Met name aan de oostkust is de zonsopkomst een erg mooi moment om te fotograferen. Zodra de zon boven zeespiegel uitstijgt heb je een vrij korte periode om de zonsopkomst op haar mooist vast te leggen. Afhankelijk van de maand waarin je in Florida bent heb je slechts 5 tot 10 minuten om de zonsopkomst op z’n mooist vast te leggen. Zodra de zon helemaal zichtbaar is geeft deze een prachtige gloed op het strand en de gebouwen. Zo kun je ‘s morgens vroeg de skyline van Miami prachtig vastleggen met een zeer diepe scherpte omdat het zonlicht vrijwel alles tot in perfectie belicht. Zelf ga ik dan graag naar Watson Island en dan met name het plekje onder de brug van Mac Arthur Causeway. Een betere positie voor een panoramafoto van Miami zou ik niet weten. Een andere optie is het eerste eilandje van Rickenbacker Causeway. Vanaf de noordzijde heb je een mooi zicht op downtown Miami, maar kun je bijvoorbeeld de American Airlines Arena en de Freedom Tower niet meepakken op je foto. Als je in detail kijkt zul je ook schaduwen zien op de gebouwen.

zonsondergang

Een ander perfect moment voor foto’s is de zonsondergang. Dit geldt uiteraard niet alleen in Florida maar vrijwel overal ter wereld. Voor de mooiste foto’s van een zonsondergang boven zee moet je aan de westkust of op sommige Florida Keys zijn. Wat je je echter moet realiseren is dat je visueel vaak prachtige foto’s krijgt, maar de foto’s zich wat betreft compositie niet echt onderscheiden van zonsondergangsfoto’s die je maakt in bijvoorbeeld Mexico, California of diverse plekken in Azië. De mooiste foto’s tijdens zonsondergang die je echt aan Florida zullen herinneren maak je door bepaalde elementen in je compositie mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de skyline van Miami, de art deco gebouwen van Miami Beach, de auto’s op het strand van Daytona, indianendorpen in de Everglades of Disney elementen.
Niet alleen de zonsondergang zelf biedt de mogelijkheid om mooie foto’s te schieten, vooral de intense kleur vlak na zonsondergang waarbij je de wolken nog kunt zien tegen een donkerblauwe hemel biedt je een uitstekende mogelijkheid voor superfoto’s.

overdag fotograferen

Overdag heb je, zeker in de zomermaanden, te maken met vrij hard zonlicht. Dit zorgt voor hoge contrasten tussen zon- en schaduwpartijen. Veel camera’s zullen bij automatische belichting schaduwpartijen te donker of luchten te licht (uitgebeten lucht) weergeven. Wil je gewoon wat leuke foto’s maken waarbij de objecten belangrijker zijn dan de fotokwaliteit dan kun je overdag volop in het rond fotograferen. Wil je kwalitatief wat betere foto’s dan moet je echt rekening houden met het licht. Als je landschappen wilt fotograferen dan moet je dit vooral proberen te doen als er wat wolken aan de lucht zijn. Het wit/grijze van de wolken zorgt ervoor dat je een diepe blauwe kleur op je foto kunt krijgen zonder gebruik te maken van filters of nabewerking.

vochtigheid

Florida kent een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid, zeker in de zomermaanden kan de lucht zeer vochtig zijn. Dit kan resulteren in condens op je lens of camera maar veel serieuzer is de schade die kan ontstaan als gevolg van condensvorming in je camera of lens. Het gebruik van goed afgedichte camera’s en objectieven (over het algemeen de professionele lijnen) in het geval van (digitale) spiegelreflexcamera's kan een hoop ellende voorkomen. Bij compactcamera’s is de ene ook wat beter beschermd tegen vocht en stof dan andere modellen. Belangrijk is om in het geval van snelle wisselingen in temperatuur en/of luchtvochtigheid goed te acclimatiseren. Condensvorming op een lens die net uit de airco naar buiten gaat is geen zeldzaamheid. Door een tas zorg je ervoor dat de verschillen minder abrupt zijn en je condensvorming voor een groot deel kunt voorkomen.

neerslag

Een andere vorm van vochtigheid is neerslag. Regen en onweer kunnen uit het niets ontstaan waardoor je gemakkelijk overvallen kunt worden door een fikse bui. De meeste foto-apparatuur houdt niet zo van water. Zorg ervoor dat je daarom een cameratas hebt met een regenhoes die je erover heen kunt trekken. Indien je dat niet hebt zorg er dan voor dat je in ieder geval een goede plastic tas bij hebt waar je de camera tijdelijk mee tegen de regen kunt beschermen.

meer over fotograferen
EOS Digitaal (Canon)
foto's van Florida
weblog photofacts

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida