alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

elektriciteit in Florida

In Nederland is het hele lichtnet voorzien van 230 volt / 50 Hz wisselstroom. Dit geldt overigens voor heel Europa. Vrijwel apparatuur die je in Europa koopt is geschikt voor gebruik op het Europese elektriciteitsnetwerk.

In de Verenigde Staten is het elektriciteitsnetwerk gebaseerd op 110 volt / 60 Hz. Naast een andere spanning (soms ten onrechte voltage genoemd) is er ook sprake van andere aansluitingen. Waar wij gewend zijn aan tweepolige stekkers met ronde uiteinden daar werkt men in de Verenigde Staten met tweepolige platte uiteinden die iets dichter bij elkaar staan. Voor je apparatuur met een Europese stekker kun je verloopstekkers kopen. Dat kan in Nederland bij de betere warenhuizen, bij ANWB-winkels en op luchthavens. Vaak gaat het om complete wereldstekker-sets waarbij je ook de andere aansluitingen krijgt.

Nederlandse apparatuur in Florida gebruiken

Als het goed is staat op het apparaat of de oplader vermeld welke spanning geschikt is voor het betreffende apparaat. Redelijk wat spullen werken binnen een bereik van 100 t/m 240 volt wat in principe betekent dat op alle normale elektriciteitsnetwerken wereldwijd kunt gebruiken, dus ook in Florida. Als op het apparaat een bereik aangegeven staat van 220-230 of 220-240 volt, dan is de kans groot dat je het in Florida wel kunt gebruiken, maar dat het bijvoorbeeld langer duurt voordat batterijen of accu’s geladen worden en deze niet volledig opgeladen worden. Vaak merk je weinig tijdens het gebruik van je apparaat, tenzij het om iets gaat wat veel stroom vraagt zoals bijvoorbeeld een föhn, strijkijzer of een koffiezetapparaat. Deze kunnen te veel spanning vragen van het Amerikaanse netwerk waardoor kortsluiting plaats kan vinden.

Amerikaanse apparatuur in Nederland gebruiken

Mogelijk schaf je tijdens je reis in Florida elektrische apparaten aan. Hoognodig, goedkoper dan bij ons of een nieuw product dat bij ons nog niet te koop is ... er zijn meerdere redenen te bedenken om iets dergelijks te doen. Je zult hier vrijwel altijd te maken krijgen met Amerikaanse stekkers waardoor je juist voor gebruik in Nederland een verloopstekker nodig hebt om hem hier in het stopcontact te kunnen steken.
Als het Amerikaanse product alleen geschikt is voor 110 volt dan heb je in Nederland wel een probleem. Ons elektriciteitsnetwerk is veel te zwaar voor apparaten die daarvoor niet geschikt zijn. Indien je ze toch aansluit op 230 volt dan kun je vuurwerk krijgen. Hittevorming als gevolg van te hoge spanning kan leiden tot brand en er zijn ook gevallen bekend dat je een apparaat echt op kunt blazen door er veel te veel stroom doorheen te jagen.

transformator

Een transformator kan de oplossing zijn om een 110 volt apparaat te kunnen gebruiken op het Europese lichtnet van 230 volt. Deze transformatoren zijn echter niet goedkoop (enkele tientjes per stuk) en zijn niet op iedere hoek van de straat te koop.

opladen in de auto

De auto’s in Florida zijn net als bij ons voorzien van een 12-volts aansluiting. Vroeger vooral gebruikt voor de sigarettenaansteker, tegenwoordig als stroomvoorziening voor diverse apparaten zoals navigatiesystemen, mobiele telefoons en draagbare DVD-spelers. De stroom en de aansluiting is hetzelfde als in de Europese auto’s. Geschikte apparaten kun je in Florida op identieke wijze als bij ons opladen via de aansluiting in de auto. Je moet natuurlijk wel in het bezit zijn van het snoertje om dit te doen. De Amerikaanse en Europese snoertjes zijn gelijk.

meer over elektriciteit
wikipedia over stroomnetten wereldwijd

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida