alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

drinken in Florida

Tijdens je verblijf in Florida moet je meer drinken dan wat je in Nederland gewend bent. Door de warmte verlies je veel vocht wat weer aangevuld dient te worden. De normale hoeveelheid van 2 liter vocht per volwassene per dag is hier eigenlijk te weinig. Reken op minimaal 3 liter per persoon per dag. Het verstandigste is om vooral water te drinken. Hier zitten geen suikers. Als je de hele dag suikerhoudende frisdrank zou drinken dan kom je bij drie liter op een dag aan zo’n 1200 Kcal, wat neerkomt op ongeveer de helft van de energie die je nodig hebt op een dag.
Koffie en thee moet je ook niet te veel drinken, want die werken juist vochtafdrijvend waardoor je nog meer moet drinken. Dat 3 liter alcoholische dranken per dag gevolgen heeft hoeven wij u niet te vertellen.

water

Onderweg vind je bij winkelcentra, in winkelstraten en in pretparken speciale drinkfonteintjes waaruit je gratis water kunt drinken. Net als bij ons kun je ook onderweg flesjes water kopen die meestal lekker gekoeld zijn. Het kraanwater in Florida is drinkbaar, dus je kunt veilig uit de kraan drinken. Het kraanwater heeft wel een lichte bijsmaak van chloor. Dat ligt aan de wijze waarmee het drinkwater gezuiverd wordt. De meeste mensen zijn binnen enkele dagen volledig gewend aan de lichte bijsmaak.

frisdrank

In Amerika is men dol op frisdranken. Je vind dan ook een groot assortiment aan frisdranken bij restaurants, fast food zaken en benzinepompen. Vaak komen de soda’s uit een frisdrankautomaat. Omdat hierbij vaak gebruik gemaakt wordt van kraanwater waar koolzuur aan toegevoegd wordt hebben de frisdranken een lichte bijsmaak (net als het drinkwater). Wie caloriearme cola of andere frisdrank wil bestellen moet niet om ‘light’ maar om ‘diet’ vragen. Dus een Diet Coke in plaats van Coca Cola Light.

free refill

Voor frisdranken geldt op veel plekken dat je zogenaamde ‘free refills’ krijgt. Het eerste drankje betaal je, elke volgende frisdrank (zelfde soort, voor dezelfde persoon) is gratis. Het refill systeem wordt in veel restaurants gehanteerd, van goedkope fastfood restaurants tot aan de steakhouses en grills.
Het merkwaardige gevolg van dit systeem is dat je liters frisdrank kunt drinken voor een bedrag dat in de regel lager ligt dan wat je in hetzelfde restaurant voor een flesje bronwater betaalt.

koffie

Mensen die in de jaren zeventig en tachtig naar Florida gereisd hebben zullen zich ongetwijfeld herinneren dat de koffie die je toen geserveerd kreeg een stuk slapper was dan wat we in Europa gewend zijn. De term slootwater was vaak van toepassing. Sinds de komst van ketens zoals Starbucks is de smaak van de Amerikanen verandert. De koffie die hedendaags geserveerd wordt is sterker en smaakvoller dan enkele tientallen jaren geleden. Niet zelden is de koffie in Florida net zo goed of zelfs beter dan wat je in Nederland te drinken krijgt.

alcoholische dranken

Alcohol is in Florida voorbehouden aan volwassenen vanaf 21 jaar. Op de pagina over alcohol lees je alles over alcoholische dranken en cocktails in Florida.

sinaasappelsap

Citrusvruchten vormen een belangrijke bron van inkomsten in Florida. Vooral in de noordelijke helft van de staat worden enorme hoeveelheden sinaasappels geteeld, waardoor Florida tot één van de belangrijkste citrusvruchten verbouwende staten behoort. Opvallend is dat je dit vrijwel niet terugziet in de lokale keuken (met uitzondering van Key Lime Pie). Zelfs als je sinaasappelsap bestelt in een restaurant is de kans zeer groot dat je een fabrieksproduct krijgt in plaats van een echte lekkere verse jus d’orange.

meer over drank & drinken
water startpagina

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida