alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

creditcards in Florida

Op vakantie naar Florida is een creditcard vrijwel onmisbaar. Deze internationale betaalkaarten zijn in de Verenigde Staten dusdanig ingeburgerd dat je het op allerlei manieren kunt gebruiken. Het begint eigenlijk al als je vanuit Nederland een hotel, huurauto of vliegticket boekt. Heel veel reserveringssites verlangen een garantie of betaling via een creditcard. Op redelijk wat websites is het zelfs niet mogelijk om een boeking te doen zonder een creditcard.

Eenmaal in Florida aangekomen zul je bij het ophalen van een huurauto ook je creditcard nodig hebben. Dit keer als borg voor kosten die achteraf berekend worden zoals eventuele boetes, tol en brandstof indien de auto niet afgetankt is. Ook een eventueel eigen risico bij schade kan op deze wijze verrekend worden.

Indien je wilt parkeren kan een creditcard ook handig zijn. Veel parkeerautomaten op straat accepteren creditcards als betaalmiddel, waardoor het overbodig is om het juiste bedrag in contant geld te hebben om voor de gewenste parkeerduur te betalen.

borgstelling voor accommodatie

De eigenaar van de accommodatie waar je verblijft zal ook weer om je creditcard vragen. Indien de kamer of appartement nog niet vooruit betaald is dient het als garantie dat aan het einde van het verblijf afgerekend wordt. Ook dekt de creditcard extra uitgaven tijdens je verblijf zoals bijvoorbeeld restaurantbezoek, gebruik van de minibar, telefoonkosten en internettoegang indien die niet gratis is.

aankopen doen

Om grote betalingen te doen kun je beter een creditcard gebruiken dan contant geld. Allereerst kun je beter nooit met teveel contant geld op zak lopen, ten tweede zijn aankopen die je met je creditcard doet vaak automatisch voor een bepaalde tijd verzekerd. Een veel gehanteerde termijn hiervoor is 180 dagen, voor de meer exclusievere kaarten is deze termijn vaak nog langer (360 of 365 dagen).

limiet

Dankzij een creditcard heb je altijd voldoende geld op zak, uiteraard gelimiteerd tot de betaallimiet zoals die met de bank of creditcardmaatschappij is afgesproken. Standaard is die limiet vaak vrij beperkt. Een limiet van 1500 of 2500 euro is gebruikelijk als het gaat om privékaarten. Deze limiet is zelden toereikend voor een vakantie in Florida omdat naast de feitelijke betalingen er vaak ook een zogenaamde pre-autorisatie uitgevoerd wordt. Dat houdt in dat een hotel bijvoorbeeld een bedrag van 600 dollar als borg hanteert en daarvoor vooraf de toestemming krijgt van de creditcardmaatschappij. Ook al is de uiteindelijk betaling slechts 100 dollar, dan duurt het nog enkele dagen tot enkele weken voordat het verschil van 500 dollar weer beschikbaar is binnen jouw persoonlijke limiet. Meerdere pre-autorisaties binnen één reis kunnen er daarom voor zorgen dat je al snel aan je limiet zit en je kaart dus op een gegeven moment (tijdelijk) onbruikbaar is. Verstandig is om ruim voor aanvang van je reis een verzoek in te dienen om je limiet naar minimaal 5000 euro te verhogen. Ook al denk je het niet nodig te hebben geeft het je ook extra bestedingsruimte in noodgevallen.

welke kaart?

De voorwaarden en kosten van de verschillende creditcards ontlopen elkaar niet zo veel. Het beste is om een kaart te nemen die vrijwel overal geaccepteerd wordt zoals bijvoorbeeld Mastercard, Visa of American Express.

meer over creditcards
creditcard gebruiken in Florida
American Express
Mastercard
Visa

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida