alles over Florida
afstanden
alcohol
auto rijden
bagage
beste reisperiode
bezienswaardigheden
brandstof
creditcards
dieren
dolfijnen
douane
drinken
drugs
duiken & snorkelen
elektriciteit
eten
feiten & cijfers
fooien
foto's
fotograferen
geld
homoseksualiteit
insecten
internationaal rijbewijs
internet
key hert
key lime pie
key limes
kleding
klimaat
kortingen
luchthavens
musea
naakt zonnen
navigeren
openbaar vervoer
orkanen
outlet malls
parkeren
paspoort & visum
plaatsen
pretparken
pretparkkaartjes kopen
prijzen
roken
sales tax
sterren spotten
stranden
supermarkten
taal
telefoneren
temperatuur
tijdsverschil
tolwegen
uiterlijk
vakantie
valet parking
veiligheid
weer
winkelen
zonkracht
zwemmen met dolfijnen

Bahama's

Ten oosten van Florida vind je het Gemenebest van de Bahama’s. Dit land dat bestaat uit ongeveer zevenhonderd eilanden is een onafhankelijke staat met een kleine veertig bewoonde eilanden. Van deze eilanden heeft een groot deel een voornamelijk toeristisch karakter. Vanuit Florida kun je op meerdere manieren naar de Bahama’s reizen. Je kunt vanaf diverse luchthavens in Florida naar de zeven internationale luchthavens van de Bahama’s vliegen. De meeste vluchten gaan naar Nassau International Airport en Freeport International Airport. Met luchtvaartmaatschappij BahamasAir kun je redelijk goedkoop tussen de Bahama’s en o.a. Miami, Fort Lauderdale, Orlando en West Palm Beach vliegen. Ook met American Airlines kun je meerdere keren per dag tussen bijvoorbeeld Miami en Nassau vliegen. De vluchttijd bedraagt iets meer dan een uur.

Een andere optie is per boot. Een veerboot ofwel een ferry dienst tussen Miami en de Bahama’s is er momenteel niet. De havenautoriteiten kunnen dat niet afhandelen, waardoor er momenteel geen ferrydienst tussen Florida en de eilanden van de Bahama’s is. De enige manier om de Bahama’s over water te bezoeken is door middel van een cruise. Vanuit Florida gaan er meerdere cruiseboten richting de Bahama’s. Veel vaarschema’s bestaan uit een cruise van 3, 4 of 5 dagen. Langere cruises richting de Bahama’s zijn vaak in combinatie met andere bestemmingen binnen het Carbisch gebied, zoals de maagdeneilanden en Puerto Rico. De korte cruises worden ook vaak gecombineerd met een dag Key West. Een ideale manier om ook deze plaats een dagje mee te kunnen nemen zonder daarvoor twee keer vier uur over de Overseas Highway te moeten rijden

Minicruises

Een minicruise naar de Bahama’s kan een uitstekende aanvulling zijn op je vakantie naar Florida. Omdat de prijzen inclusief overnachtingen en maaltijden zijn is dit vaak niet veel duurder of soms zelfs iets goedkoper dan een paar dagen in Florida zelf verblijven.

Je hebt ook zogenaamde eendagscruises naar de Bahama’s. Deze zijn relatief duur en een stuk minder aantrekkelijk voor Europeanen om te doen. Amerikanen boeken deze cruise van 1 dag om te kunnen gokken op zee en belastingvrije aankopen te kunnen doen.

Verblijf op de Bahama’s

Op de Bahama’s vind je vooral veel accommodaties die gericht zijn op toeristen. Zakelijke hotels tref je weinig aan op deze eilanden. Wie in een resort wil verblijven waar je bijna alles binnen handbereik hebt die moet eens naar het Atlantis hotel kijken. Dit megacomplex heeft echt alles te bieden wat je op je vakantie zoekt, als je tenminste tegen drukke gigantische hotels kunt. Het hotel behoort tot de meest luxe en duurste hotels ter wereld. Voor de Bridge Suite moet je ongeveer 25.000 dollar per nacht neertellen. Inmiddels is er in Dubai vrijwel een kopie van dit hotel weggezet. Bij dit hotel Atlantis, The Palm vind je ook een vergelijkbaar waterpark als op de Bahama’s.

meer over de Bahama's
Bahama's forum
Bahama's startpagina
winterzon op de Bahama's

plaatsen & gebieden
Art Deco District
Bahama's
Clearwater Beach
Cuba
Daytona Beach
Everglades
Florida Keys
Fort Lauderdale
Fort Myers
International Drive
Key West
Kissimmee
Miami
Miami Beach
Naples & Marco Island
Orlando
South Beach
Sunny Isles Beach
Tampa
 
pretparken & meer
Bush Gardens
Discovery Cove
Gatorland
pretparken in Florida
pretparkkaartjes kopen
SeaWorld
Sloppy Joe's
Universal World Resort
Walt Disney World Resort
Wet 'n' Wild waterpark
 
vakantie
auto huren
beoordelingen
beste reisperiode
bezienswaardigheden
cruises
douane
hotel Floridays Resort
hotel Fontainebleau
hotels
last minutes
luchthavens
met kinderen reizen
paspoort & visum
reisgidsen
vakantie
villa huren
vliegen naar Florida
vliegtickets
 
meer Florida
Florida bezienswaardigheden top 10
Florida informatie
Florida klimaat & weer
Florida startpagina
Florida toerisme
Florida zonkalender
... meer Florida